Sziasztok! Ma egy reggeliötletet szeretnék megosztani veletek. Lehet, hogy valaki furcsának találja, de csak édesen szeretem a bundás kenyeret. A sós változata nekem túlságosan olajos.
Hozzávalók (2 adaghoz)
-4 szelet kenyér vagy 2 zsemle (fontos, hogy száraz legyen)
-2 tojás
-2dl tej
-3dkg cukor
-15dkg vaj
-ízlés szerint fahéj
Ha ezek megvannak neki is állhatunk, tényleg nagyon egyszerű.
A zsemléket vágjuk ketté, ha kenyérrel dolgozunk akkor értelem szerűen nincs teendőnk. Majd egy kis tálban verjük fel a tojásokat, keverjük el tejjel, cukorra és fahéjjal. Ez után szerintem teljesen mindegy, hogy ezt öntjük a zsemlékre vagy a zsemléket áztatjuk ebbe. Én a második megoldással szoktam elkészíteni, mert ezáltal kevesebb lesz a piszkos edény. Amikor a zsemlék teljesen felszívták a tojásos, cukros tejet akkor már mehet is a serpenyőbe a vaj. Miután az felhevült süssük a zsemlék mindkét oldalát aranybarnára.
Én a császármorzsához való almabefőttel szoktam fogyasztani, de meg lehet szórni fahéjas cukorral vagy akár juharsziruppal, lekvárral is ehetjük.
Remélem kipróbáljátok, mert nagyon finom, nagyon egyszerű és teljesen más mint a sós változat szóval ha valaki azt nem szerette attól még ezt lehet, hogy fogja.